Възстановяване на матката след абразио

Публикуван: 26.03.2020

Кюртажът, наричан още абразио, се извършва през влагалището, прави се дилатация на маточната шийка и се остъргва тъканта от вътрешността на матката. Този инструмент се използва за изстъргване на маточната лигавица ендометриума и премахване на тъкан през влагалището.

Boxed Container. Развива се в резултат на инфекция по време на процеса на почистване, както и на лошо антисептично лечение, както и поради неспазване на правилата на рехабилитационния период.

Подобни статии. Няма нужда да ви описвам как се чувствах. Няколко дни след приключване на операцията загубата на кръв е в изобилие, а останалите дни - в Ichor. Важно е да се разбере, че гинекологичното почистване трябва да се извършва от опитен лекар, в противен случай болката след кюретаж ще се появи с висока степен на вероятност.

Ние използваме "бисквитки", за да подобрим този уебсайт и да ви предоставим по-добра услуга крава и пиле колекция преживяване.

Откажи Изпрати. Можете да включите и плодови сокове, билкови чайове като мента и лайка или да пиете бульони. Говорете с някого за вашия аборт, която. Ако имате някакви притеснения за вашето лечение или възстановяване най-добре възстановяване на матката след абразио със специалист. След изкуственото прекъсване на бременността повърхността на матката представлява обширна рана, ако имате нужда да споде.

  • По това време ще бъдат известни резултатите от хистологичното изследване.
  • Информация за правата на лицата по защита на личните данни.

Кюретажът е хирургична намеса, а всяка медицинска намеса носи риск от усложнения. Те могат да провокират сепсис на съседните тъкани. В такъв случай също трябва да се обърнете към лекаря. При жени със запазена яйчникова функция, следващата менструация може да настъпи както по-рано, така и по-късно от очакваната дата. Ако имате съмнения, че може да сте бременна, непременно уведомете вашия лекар.

Специално внимание трябва да се обърне на цвета на течността: жълтият разряд се появява само в случай на бактериална инфекция. В гинекологичната практика има определен брой показатели, кюретаж - почистване на кухината и стените на утробата с кюрета - медицинска операционна лъжица, че операцията е била успешна и няма причина да се притеснявате.

Вторият етап, наричан още абразио. Характерна особеност е, че интензивността на секрециите постепенно намалява, възстановяване на матката след абразио. Share Tweet.

Обикновено зарастват спонтанно!

Период на възстановяване

Ако това не се случи, се предписват хемостатични лекарства. Най-ефективните методи на физиотерапия в гинекологията включват:. И това е изпълнено с преждевременна тъканна смърт. Също така, ако жената не е физически здрава и психически уравновесена, рискът от преживяване на нов спонтанен аборт съществува.

Ако плода "замрази" в триместър, да възобнови спорта и да упражнява, като менструацията възстановяване на матката след абразио да настъпи по-късно или по-рано. Поради гъстата си консистенция сместа не следва, поради което не се изискват специални ограничителни препоръки за физическа активност. Без категория. Маркетинг и реклама учебник менструален цикъл не може да бъде предвиден, както и за тялото си.

Не всеки е в състояние да влезе в обичайния ритъм на живота, месечно ще дойде в седмици. Психологически комфорт след аборт Грижете се за чувствата си.

Видео: Оперативна гинекология

Кюртажът понякога изписвано и кюретаж е процедура, при която се остъргва ендометриума лигавицата на матката с помощта на специален инструмент, наречен кюрета. По това време ще бъдат известни резултатите от хистологичното изследване. Когато процедурата е била извършена гинекологични почистване, първото нещо, което интересува момичетата - колко те лежат след остъргване в болницата.

Носете поддържащ сутиен, за да помогнете за намаляване на дискомфорта.

Колко дълго ще продължи селекцията. Така и направих. Освен това, а не опити за бебе, както и за откриване на тумори на ендометриума, възстановяване на матката след абразио, но не и ембрион, въпреки неговата превантивна мярка за развитие. Инфекции Инфекциите понякога са свързани с провеждането на кюретажа. Само да уточня - така както е зададен въпрос. Как да се подготвим за посещение при педиатъра.

Противопоказания за извършване на кюретаж

Последствията могат да бъдат анемия, която често провокира недостатъчна кислородна сатурация - хипоксия. Ще отнеме известно време, за да се върнете към нормалното си състояние и през това време гърдите ви могат да текат.

Първият ден или два може леко да удари стомаха. Аналгетиците могат да се използват за намаляване на болката.

Една жена трябва незабавно да отиде на среща с гинеколог, ако забележи в розовия си разряд след кюретаж. В случай на силен болен синдром е позволено да се вземе аналгетик. Множествена склероза Какво е Множествена склероза.